Wat heb je nodig?
1 rond vel bladerdeeg
Voor de frangipane: 125 gr boter, 125 gram suiker (ik gebruik kokosbloemsuiker maar kristalsuiker of rietsuiker is ook OK), 125 gr amandelpoeder, 1 eetlepel bloem,
1 ei en een kleine scheut Amaretto likeur of soortgelijk.
Peren: 4 peren van dezelfde grootte, niet te rijp, 100 ml water en 100gr kristalsuiker.
Doen:
Bladerdeeg uitrollen tot een diameter van 30 cm. Op een bakovenschaal schikken met bakpapier ertussen. Gaatjes in de bodemprikken. Weer een laag bakpapier erover en plaats er een andere ovenschaal op van dezelfde grootte of leg een dikke laag gedroogde erwten op. Bak de deeg blind op 180 graden gedurende 20 min.
Frangipane: smelt de boter, voeg de suiker en de amandelpoeder toe en roer tot een glad geheel, voeg dan de bloem, het ei en de likeur toe.
Peren: halveer de peren, schil ze, klokhuis eruit, geef 3 inkepingen in de bovenkant van de geschilde peer. Maak ondertussen suikerwater door het water aan de kook te brengen en dan de suiker toe te voegen. Laat inkoken tot bijna stroop. Laat de peren max. 2 min hierin pocheren, haal ze eruit en laat uitlekken en even afkoelen.
Taart:
Haal de blindgebakken bodem uit de oven, voeg dan de nog vloeibare frangipane toe en strijk mooi egaal over de bodem, schik nu de halve peren hierin (lichtjes duwen).
Bak de taart af op 160 graden gedurende 45 minuten.
Als de taart uit de oven komt, bestrijk za dan lichtjes met een borsteltje met de suikerstroop die je over hebt.
Laat afkoelen voor het serveren.
Smakelijk!
Reacties
Een reactie posten