Doorgaan naar hoofdcontent

Het Epstein barr virus.

 Het Epstein Barr virus (EBV) is een virus dat in 1964 werd ontdekt door de heer Epstein en mevrouw Barr. Een aantal jaren later werd het virus gekoppeld aan de ziekte van Pfeiffer dat ook wel klierkoorts wordt genoemd. EBV is een van de meest voorkomende virussen.

Wat is een virus?


Een virusinfectie is een infectie die veroorzaakt wordt door een virus.

Een virus bestaat uit erfelijk materiaal en
 is geen organisme op zich. Het heeft daarom een gastheer nodig om te overleven en om zich te vermenigvuldigen

Als je besmet bent, ben je dus gastheer en gebruikt het virus jouw cellen voor zichzelf. Het virus zal zich dan ook in jouw cellen gaan vermenigvuldigen. 

Jouw lichaam ontwikkelt  zelf voldoende weerstand om de virusinfectie onschadelijk te maken.  Virussen houden niet van een basisch milieu. Het is dus  de bedoeling om een goede balans in zuren en basen te handhaven zodat je geen goede  en aangename gastheer bent voor virussen. 
Een virus is dus eigenlijk een soort parasiet. Sommige mensen hebben meer de neiging om parasieten toe te laten dan anderen, gelijk of het nu gaat over virus-parasieten of mensen- parasieten… 

Leren om niet te laten parasiteren in jouw leven is een heel goede investering. 

Wat kan men doen?


Bouw je weerstand op.
Jezelf weer graag zien.!!!
Leer weer je ruimte innemen. Beslis dat je geen parasieten meer in je systeem meeneemt!
Wie zichzelf graag ziet, tolereert geen parasieten.

Voeding

Bepaalde groenten en fruit kunnen jouw lichaam helpen om het EBV kwijt te raken en te herstellen van de gevolgen ervan. De beste groenten en fruit om in je voedingspatroon op te nemen vind je hieronder . Probeer tenminste drie van deze voedingsmiddelen per dag te eten en varieer zoveel mogelijk zodat je in 14 dagen alle groenten en fruit van deze lijst tot je genomen hebt.

  • · Wilde bosbessen: helpen het centraal zenuwstelsel te herstellen en spoelen de neurotoxines uit je lever.
  • · Bleekselderij: versterkt het maagzuur en levert minerale zouten aan het centrale zenuwstelsel.
  • · Kiemgroenten: bevatten een hoog gehalte aan zink en selenium en versterken zo het immuunsysteem tegen EBV (Epstein-Barr Virus)
  • · Asperge: maakt de lever en de milt schoon, versterkt de alvleesklier.
  • · Spinazie: creëert een alkalische omgeving in het lichaam en levert goed opneembare micronutriënten aan het zenuwstelsel.
  • · Koriander: verwijdert zware metalen zoals kwik en lood, de favoriete voedingsbodem van EBV.
  • · Peterselie: verwijdert hoge niveaus van koper en aluminium die ook EBV voeden.
  • · Kokosolie: werkt antiviraal en ontstekingsremmend.
  • · Knoflook: werkt antiviraal en antibacterieel en beschermt zo tegen EBV.
  • · Gember: helpt voedingsstoffen op te nemen en verlicht eventuele spasmes die gepaard gaan met EBV.
  • · Frambozen: rijk aan antioxidanten die vrije radicalen uit organen en de bloedsomloop verwijderen.
  • · Sla: stimuleert de peristaltische bewegingen van de darmen en helpt de lever te reinigen van EBV.
  • · Papaja’s: herstellen het centraal zenuwstelsel, versterken en verbeteren het maagzuurniveau.
  • · Abrikozen: immuunsysteem herstellers die ook het bloed versterken.
  • · Granaatappels: helpen zowel het bloed als het lymfesysteem te ontgiften en te reinigen.
  • · Grapefruit: rijke bron van bio flavonoïden en kalk om het immuunsysteem te versterken en gifstoffen uit het lichaam te verwijderen. (NB. Sommige bio flavonoïden en daarmee ook grapefruit gaan niet samen met sommige medicijnen. Raadpleeg eerst een arts als je medicijnen gebruikt)
  • · Kool: bevat een hoog gehalte aan alkaloïden (basische verbindingen) die beschermen tegen virussen zoals EBV.
  • · Zoete aardappelen: helpen de lever schoon te maken en te ontgiften van bijproducten en toxines van EBV.
  • · Komkommers: versterken de bijnieren en de nieren en spoelen neurotoxines uit de bloedsomloop.
  • · Venkel: bevat sterke antivirale componenten die EBV bestrijden.

Helende kruiden en supplementen

  • Cat’s claw: een kruid dat EBV (Epstein Barr Virus) reduceert evenals de co-factoren streptokokken A en streptokokken B.
  • Zink: versterkt het immuunsysteem en beschermt de schildklier tegen ontsteking door EBV.
  • Vitamine B12 : versterkt het centrale zenuwstelsel.
  • Zoethout wortel: verlaagt de EBV productie en versterkt de bijnieren en de nieren.
  • Citroenmelisse: antiviraal en antibacterieel. Doodt EBV cellen en versterkt het immuunsysteem.
  • Rode algen (Red marine algae): krachtig antivirus middel dat zware metalen zoals kwik verwijdert en de virale belasting verlaagt.
  • L-lysine: verlaagt de EBV belasting en werkt als een ontstekingsremmer voor het centrale zenuwstelsel.
  • Spirulina: herstelt het centrale zenuwstelsel en verwijdert zware metalen (NB: neem het wel een dagdeel eerder of later dan je B12 suppletie: anders hinderen die 2 elkaar - B.B.)
  • Brandnetel: levert vitale micronutriënten aan de hersenen, het bloed en het centrale zenuwstelsel.
  • Vlierbessen: antiviraal, versterken het immuunsysteem.
  • Rode klaver: reinigt de lever, de lymfen en de milt van de neurotoxines van EBV.
  • Steranijs: antiviraal, helpt EBV in de lever en in de schildklier te vernietigen. Curcumine: onderdeel van de geelwortel, helpt de endocriene klieren en het centraal zenuwstelsel te versterken”. - Tot zover de receptuur uit het boek.

Koriander


Koriander geeft je weer kracht als je verzwakt bent.


De Essentiële olie van de Korianderzaden geven hun aromatische kracht aan iedereen die wel een oppepper kunnen gebruiken. Meer fysieke energie en minder stress. Dus een goed alternatief rond 4 uur. Maar ook na heftige gebeurtenissen, nerveuse uitputting en shock. We gebruiken Korianderzaad ook om ons eten mee te kruiden, waardoor het meer pit krijgt. Dus deze specerij wil ‘spice up your life’ in meerdere opzichten. Daarnaast helpt het je te ontspannen als je angst of irritatie voelt of nerveus bent.


KORIANDER VOOR GEZOND KRAAKBEEN EN SPIEREN

Koriander kan het kraakbeen en spieren helpen herstellen, maar helpt de spieren ook met de juiste spierspanning. Als je last van stijve spieren, jicht, spierkrampen, artritis of reuma hebt, geeft dit een goede ondersteuning. Deze olie heeft goede pijnstillende en ontspannende, rustgevende eigenschappen en gaat ontstekingen tegen. Een ‘natuurlijke Ibuprofen’ noem ik het wel eens. Het stimuleert hart en bloedvaten en het zenuwstelsel voor een meer optimale werking. En ook tijdens de menstruatie kan deze olie veel verlichting geven bij buikkramp. Omdat je tijdens verkoudheden en griep veel pijn en spierklachten kunt ervaren en je lichaam tot rust moet komen, is Koriander ook hier een goede keus.

ANDERE TOEPASSINGEN:


Naast dit alles heeft Koriander een verzachtende uitwerking op de spijsvertering. en is ondersteunend bij koliek, misselijkheid, diarree, winden laten, slechte vertering etc.

De zuiverende werking op de huid is ook speciaal. Speciaal bij vettige huid en mee-eters en andere onzuiverheden gebruiken. Dit komt doordat Koriander ook zorgt voor een betere hormonale balans. 

EMOTIONELE ONDERSTEUNING OM MEER FLEXIBEL EN KRACHTIG JEZELF TE ZIJN

Dit is de Olie van loyaliteit, vooral naar jezelf toe. Als je jezelf in de vicieuze cirkel bevindt van de noden van anderen boven je eigen behoeften te stellen, kan je behoorlijk vast komen te zitten. Mensen die dit regelmatig doen, hebben een grote behoefte om altijd het ‘juiste’ te doen. Maar door dit alleen door je brein en je gedachten te laten bepalen, zal problemen geven. Dit komt omdat deze gedachten gevormd zijn door onze opvoeding, cultuur en ervaringen. Hierdoor zijn we niet meer zo open. We zijn beperkt geworden om het overzicht en het algehele perspectief te zien. Koriander brengt ons meer flexibiliteit, door de herinnering dat er véle manieren zijn om dingen te doen. Als we datgene doen wat iedereen doet, of omdat het zo ‘hoort’, verraden we onze eigen innerlijk weten. Koriander geeft je de kracht om je eigen gevoel te volgen in plaats van de dingen te doen vanwege de goedkeuring van anderen. Iedereen is uniek en er zijn dus zoveel verschillende manieren van handelen als er mensen zijn. En iedereen is daar vrij in! Je mag je eigen weg volgen en jezelf zijn en anderen datzelfde recht toekennen!

Koriander geeft je moed om uit de ‘box’ te denken of uit een benauwende ‘hokjesgeest’ te stappen. Je durft het risico te nemen gewoon jezelf te zijn en je eigen ideeën te hebben. Iedereen is uniek. En ook jij hebt een bijzondere gave of bijdrage voor de wereld waarin we leven. Loyaliteit naar jezelf toe betekent in verbinding staan met wat jouw ziel verlangt en kenbaar probeert te maken. Hieraan gehoor geven is een belangrijke stap! Koriander helpt daarbij. De acceptatie van een ander wordt minder belangrijk en de acceptatie die je voelt over wie je zelf bent, zal dan groeien!

Reacties

Populaire posts van deze blog

introductie astrologie

Voor iedereen die interesse heeft in zichzelf. Voor mama's, papa's, oma's, opa's, juffen, begeleiders... Introductie: astrologie Zondag 11 februari 2024  van 10 uur tot 12.30 uur Een horoscoop is een klein onderdeeltje van de astrologie die een hemelkaart maakt van jouw geboortemoment. Dit is een kaart die aangeeft hoe de sterrenhemel eruit zag op het ogenblik van iemands geboorte, bekeken vanop de plaats  waar hij/zij toen het levenslicht zag.  De tekening geeft het decor weer, waarin het leven zich afspeelt.  Alle talenten en mogelijkheden maar ook alle obstakels worden weergegeven, wat zeer belangrijk kan zijn voor jouw groei of de voor opvoeding van een nieuwe kleine mens.  Tijdens deze introductie gaan we de geboortekaart leren 'lezen'. We bekijken de basis van de astrologische codetaal  Astrologie kan je helpen helemaal tot je recht te komen  en jouw potentieel volledig te leven. De radixhoroscoop geeft aan wat je in huis hebt en... dat is altijd veel meer

Recht uit mijn hart :)

Enkele weken geleden zat ik rustig mijn slaatje te eten in de zetel voelde ik een beestje in mijn been bijten. Een insect voor alle duidelijkheid :) ... Rap mijn jeans uit omdat ik geen beesten in mijn broek tolereer, er zijn grenzen he ... Ik zag een klein rood puntje aan de binnenkant van mijn bovenbeen. Geen beestje te zien voor de rest. Broek weer aan en op, de mat op om een lesje te geven.  ('Op de mat' is een term die door de  aikidoka wordt gebruikt en verwijst letterlijk naar de judomatten waarop ze trainen, een terrein waar je gaat oefenen... Oefenen in beweging en levenshouding ) De dagen gingen verder maar ik voelde dat de evenwichtsoefeningen net wat moeilijker gingen... niet erg, kan gebeuren ... Wanneer er een tafel of zelfs een kast moet verzet worden, pak ik die op en verzet ze in mijn ééntje ... awel, dat ging moeilijker... Ik kreeg zweetaanvallen maar ... het was ook wel heel warm en de overgangsklachten zaten nog vers in mijn geheugen...  Maar dan kwam er wat

Zuiveringskuur 2024

  Donderdag 29 februari  afnemende maan in Weegschaal.   Wanneer de maan in weegschaal staat, staan je bekken en je nieren centraal.  Ideale dagen om je heupen te verzorgen.  Opwarmen doe je door zachte draaiende bewegingen te maken met je heupen om daarna eens goed met je 'gat te schudden'!  Drink genoeg water eventueel met wat berkensap in. Of drink berkthee.  Weegschaal is een luchtteken. Wanneer de maan in een luchtteken staat je lymfestelsel centraal. Lymfe staat in voor je immuniteit. Geel werkt stimulerend en helend op je lymfecellen en klieren.  De kracht van de plant zit vooral in de bloem. Vandaag misschien bloemkoolroosjes??? Dit kan rauw of gestoomd met een heerlijk  yoghurt currysausje.  meridiaanstretching donderdag tijdens de yogales Vrijdag 1 en zaterdag 2 maart  afnemende maan in schorpioen Wanneer de maan in schorpioen staat, staan je geslachtsklieren en je blaas centraal. Het onderste gedeelte van je bekken is de basis van je zenuwstelsel.  Cranberry sap in w