Neem een pakje voorgekookte rode bietjes.
Je kan ze ook vers uit de tuin halen
(op voorwaarde dat je ze gezaaid hebt natuurlijk,
anders zou het wel een heel straf verhaal zijn!
Bovendien heb je dan nog wel wat geduld nodig voor je cake :)
en moet je de bietjes eerst gaarkoken )
Snijd de bietjes in stukjes, mix ze tot een papje en geniet van de prachtige kleur!!!
(hopelijk niet op je wit bloesje)
Smelt een groot stuk pure chocolade en boter.
Groot is zo een tablet :) weet je wel :) en hoeveel boter??? doe maar een half pakje
Kluts 3 eitjes met rietsuiker (volg je gevoel, t'zal wel goed komen ... )
doe alles samen in een grote pot en mengen maar...
Lik het potje van de chocolade uit. Eerst met je vinger maar laat je daarna gewoon helemaal gaan!
Veeg je mond proper, of je gezicht ,...
Voeg er bloem bij tot je een soort cakedeeg consistentie hebt...
Ik doe dan, gewoon uit gemakzucht bakpapier in een bakblik
giet het deeg erin
en laat bakken tot...:) het klaar is. Bij mijn oven was dat 50 minuten op 180 ° C
Afkoelen en genieten...
(hij MOET niet echt helemaal koud te zijn hoor )
Vergeet niet even in de spiegel te kijken voor je weer onder de mensen komt want de pot uitlikken kan sporen nalaten :)
Ps Rode bietjes bevatten enorm veel vitamine C EN nog veel super gezonde stoffen. Goed voor de darmen, de lever, ... Pure chocolade bevat 'voel je goed'stoffen!!! Dus... neem gerust nog een stukje :)
Reacties
Een reactie posten